Tuesday, February 11, 2020

Restoran Capati Arau Perlis

Assalamualaikum, dah hai.

Ada orang craving nak makan kat sini. Masa on the way balik dari Alor Setar, tetiba teringin nak makan maggi sup. Taktahu lah, tetiba rasa macam nak sangat-sangat. Teringat pernah makan maggi sup rasa terliur pulak.

Jadi, lepas compile dan conclude terus nak makan kat sini dan makan maggi sup haha. Nak jugak tengok sini punya masakan maggi sup macam mana. Lain tempat lain version maggi sup kan? Kenapa lah makan maggi? Eh, time betul-betul teringin je baru makan maggi tau. Peraturan baru dalam kehidupan ni ehek

 Maggi Sup tanpa request apa-apa. Ok, dalam maggi sup ada sayur, ayam dan semestinya sup.
Nama pun maggi sup kan, harus ada sup heheheh

Menu makan malam: Maggi Sup + Nasi putih & Ayam Masak Kunyit

Maggi sup sedap tapi rasa yang baru dan tak sama dengan sebelum ni pernah makan. Warna sup pun berbeza, warna hitam. Time makan maggi sup ni, tengah sakit mulut. Jadi, memang merah je bibir time makan campur dengan pedas lagi. Ish ish suatu kesabaran makan pedas-pedas time sakit. Sup okay dan rasa clean je. Tak rasa macam lemak-lemak. 

10 comments:

  1. kalau dah teringin dan teringat tu memang kene cari, kalau tak teringat-ingat jelah

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah betul tu. Selagi tak dapat memang teringat je lah masuk mimpi-mimpi heheheh :p

      Delete
  2. waalaikumussalam. aduh rindu plak nak pi perlis lagi ^_^

    ReplyDelete
  3. kadang2 pegi Perlis gak sbb kazen dok sana.. blh consider ni sebab dok atur je
    nak makan mana kat sana..

    ReplyDelete
  4. dh lama wak x gi perlis indera kayangan tuu
    . :p

    ReplyDelete
  5. Teringin punye pasal...hmmm...yummy!

    ReplyDelete
  6. wah sedap tu maggi sup makan panas-panas. craving lah pulak =__='

    ReplyDelete
  7. Capati Arau ni memang best, selalu penuh orang

    ReplyDelete