Tuesday, February 11, 2020

Restoran Capati Arau Perlis

Assalamualaikum, dah hai.

Ada orang craving nak makan kat sini. Masa on the way balik dari Alor Setar, tetiba teringin nak makan maggi sup. Taktahu lah, tetiba rasa macam nak sangat-sangat. Teringat pernah makan maggi sup rasa terliur pulak.

Jadi, lepas compile dan conclude terus nak makan kat sini dan makan maggi sup haha. Nak jugak tengok sini punya masakan maggi sup macam mana. Lain tempat lain version maggi sup kan? Kenapa lah makan maggi? Eh, time betul-betul teringin je baru makan maggi tau. Peraturan baru dalam kehidupan ni ehek

 Maggi Sup tanpa request apa-apa. Ok, dalam maggi sup ada sayur, ayam dan semestinya sup.
Nama pun maggi sup kan, harus ada sup heheheh

Menu makan malam: Maggi Sup + Nasi putih & Ayam Masak Kunyit

Maggi sup sedap tapi rasa yang baru dan tak sama dengan sebelum ni pernah makan. Warna sup pun berbeza, warna hitam. Time makan maggi sup ni, tengah sakit mulut. Jadi, memang merah je bibir time makan campur dengan pedas lagi. Ish ish suatu kesabaran makan pedas-pedas time sakit. Sup okay dan rasa clean je. Tak rasa macam lemak-lemak. 

Sunday, January 12, 2020

Journal Pembuka tahun 2020

Assalamualaikum dan hai

Dah lama berhajat nak buat journal. Journal yang boleh motivate diri sendiri. Memang dah buat 1 buku khas untuk kegunaan journal sahaja. Jadi, sikit-sikit time free time perlukan positive vibes untuk power spirit so here it is.

Kosong je lagi, baru bina layout sikit-sikit heheheh

Memang betul-betul sikit ni. It is okay, sikit-sikit lama-lama jadi bukit gittew kan. Lepasni, memerlukan lebih banyak impian dan harapan untuk journal 2020. Inshaa Allah, i can do it! Heheh

Thursday, January 2, 2020

2H1M di The Jerai Hotel Sungai Petani

**terlupa nak post, dah masuk tahun baru tengok entry macam aduh ya ampun lupa post, aiya

Assalamualaikum dan hai

Cuti-cuti hujung tahun ni, follow Abah meeting di The Jerai Hotel Sungai Petani, Kedah. Walaupun meeting hari sabtu dan ahad, alhamdulillah traffic pagi sabtu tak sibuk. Cepat je sampai ke Sungai Petani. Bertolak dari Perlis ke Sungai Petani.

Tiba di hotel awal, jam 11 pagi. Lepastu macam biasa tunggu dulu di lobby. Meet up dengan kawan-kawan abah and bonding first dengan dorang semua heheh, kena ringan mulut tau. Biasa lah dah anak dara makin membesar ni, nanti orang cakap kita sombong pulak. Kadang-kadang tu cuma off topic je ikut kesesuaian lah heheheh. Check out macam biasa jam 1 petang.

Tunggu di lobby dulu dengan adik, the only baby sister sweet 17 yo

Join duduk-duduk dengan ibu ibu pulak heheheh

Tak tahu, dah jadi port rasmi ni eh tiber hahahah barang banyak di sini hik

Bilik air dia best, besar luas gittew. Bersih dan nice sangat 

Tuala-tuala ni berhadapan dengan shower tau. Ada 2 towel and 1 mini towel

Air shower best, laju deras kuat nau. Selesa sangat mandi dan semestinya ada air panas & sejuk. Best

Ambik jarak sikit tengok overall bilik air dia, tiptop dan okay untuk family. Sebelah kiri tu tempat mandi-mandi, pintu dia tak 100% transparent tau. Tapi nampak jugak, sexyyy gittew ops dan jangan risau sebab memang ada pintu boleh lock terus bilik air ni. Jadi again jangan risau k 

Sebenarnya dua katil je dalam bilik ni, dua katil single. Tapi, abah tambah extra 2 katil untuk anak-anak gegirl dia. Nasib baik tidur jugak walaupun tidurnya lewat ya hek. Ohhh ya, untuk tambah extra katil ni ada cas jugak tau. 

Dinner le mini family di hotel. Makan sikit sebab dah berapa kali makan dalam bilik hotel. Sekali kena turun makan dan berbayar ni em menyesal jugak lah sebab dah kenyang. Portion makanan sedap pun sikit je dimakan. Rugi sangat-sangat.

Aktiviti malam, semua orang wajib main bowling. Kena hantar wakil untuk dua orang dalam 1 team. Oh no no, saya tak main bowling. Tak pandai main bowling, sentuh bola bowling pun tak. Memang tak join lah. Kita join tengok je suka-suka. Support abah dengan adik gegirl kittew ni hek

Thursday, December 19, 2019

Stamp Cop untuk Planner Journal

Assalamualaikum dan hai

Jalan-jalan MR DIY, habit memang susah nak ubah sebab minat dengan stationary ni memang susah nak bawa bincang baik-baik. Mata ni cepat sangat shiny-shiny, rasa macam wahhh sangat aiya. Tengok-tengok barang, ada pulak yang melekat macam ada magnet gittew. So i guess okay memang kena beli ni, sebab nak deco-deco untuk journal nanti.

Cute stamp cop, banyak pattern pulak tu harga pun berbaloi-baloi cuma RM3.68 sahaja

Macam biasa perangai tak boleh nak sabar untuk cuba membuak-buak, tak sempat lagi nak ambil gambar dan excited sangat untuk try. See ada bekas gunting dari belakang tu, heheheh perangai tak tahu nak cakap macam mana. Cuba sabar sikit, hahahah

Lepas dari 3, 4 hari delay sebab masih ada lagi pattern yang tak dibeli di MR DIY ni, dengan bunga-bunga hati okay nasib baik ada lagi pattern yang lain. Okay, so why not kan heheheh 

Nampak sama tapi, ada yang beza jugak tau. Harga pun lagi comel cuma RM2.90 je each

Benda-benda macam ni selain dari budak-budak guna cop untuk buku dorang, boleh jugak sebagai planner journal deco-deco dengan cute stamp cop ni. Teruja betul dengan benda cop-cop ni. Dah lama jugak cari stamp cop ni, betul-betul nasib sebab terus dapat pattern comel pakej harga pun menawan

So far ini je lah collection untuk stamp cop buat masa sekarang

EXTRAS: Dapat sekali dengan ink pad siapa lagi yang tak mahu? Concept buy 1 free 1 gittew. Dah tak payah nak keluarkan duit lagi untuk beli ink pad sebab dah termasuk dalam set. Nice sangat kan?

Dah ada yang cuba, ada yang belum try lagi. Nanti lepas cuba cop tu, akan dikhabar lagi hik hik. More coming entry lagi untuk planner journal, stay tuned okay heheheh 

Tuesday, December 3, 2019

Movie Review Frozen II 2019

Assalamualaikum dan hai

Tengok section Movie Review baru je ada 1 review, nampak sangat suka tonton dah lupa nak review hahahah. Ehem, baru sempat nak menaip untuk bulan Disember. Cepat je dah sampai ke penghujung tahun 2019. Debar pulak nak counting days masuk tahun baru. Kk, jangan debar lagi. Kita buat movie review dulu ok heheh

Hujung minggu, sebelah pagi memang priority tu terletak untuk house chores. Kalau tak house chores memang bedroom routine lah. Kadang-kadang both, kadang-kadang vise versa gittew. Tapi, entri kali ni nak cerita pasal Movie Review, jangan silap masuk simpang cerita ok. Baru beberapa hari tak update blog dah nak terbabas dari tajuk ni, adeh

Frozen II | 22 November 2019 | 1hrs 43mins 

Time masuk hall haritu, wow full seat sampai ke bawah. Ramai parents bawa anak-anak dan banyak juga yang colleagues gittew. Biasa lah dah masuk musim cuti sekolah ni kan, masing-masing nak spend time dengan family sendiri dan anak-anak.

Pergi tengok cerita ni haritu, agak terganggu sedikit lah. Anak siapa lah asyik lalu lalang keluar masuk, pastu tepuk tepuk seat masa main lari-lari dalam hall time cerita tengah tayang ni. mengganggu orang. Bukan sekali dua tau, berkali-kali. Berapa kali dipijak kasut oleh budak kecik ni dan kasut pulak disepak jauh. Amboi orang nak tengok cerita, dia buat drama pulak. Anak siapa lah, haih

Antara storyline yang ada dalam cerita Frozen II:
  1. Misteri Parents Meninggal
  2. Kerjasama antara kuasa Elsa dan Anna (Sisterhood goals, wow)
  3. Watak baru   
Tak boleh bagitahu semua lah, nanti tak surprise lah kalau tengok cerita ni. Tapi, ada juga scene yang menyentuh jiwa. Rasa macam airmata nak keluar, tapi tahan k orang ramai ni. No no, tak boleh nanges hahahah walaupun airmata dah di tebing mata ni, tunggu nak keluar jatuh berderai tapi kena kental, harus heheh :p

Pengembaraan bermula lagi, mengorak misteri-misteri heheheh
Selamat menonton, enjoy your movies ok :)